MERSİN / YENİŞEHİR - Barbaros İlkokulu

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Tek millet dirilmişti , tek parola vatandı.

Masmavi olan deniz, al kanlara boyandı.

Etten kale örüldü hepsi taze civandı.

Her yerde ceset vardı, sanki döndü mahşere

Çanakkale geçilmez, koştuk büyük zafere

Kutsal vatan toprakları için, ay yıldızlı bayrak için; din için, devlet için, millet için hayatlarının baharında kara toprağa giren aziz şehitlerimiz ruhunuz şad olsun.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Okulumuzda düzenen İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasına katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen programda İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında 1. olan öğrencilerimize madalyaları verildi.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi İlçe Milli Eğitim Müdürmüz Sayın Mehmet Necmeddin DİNÇ'in katılımıyla başlad.

Kas

23 Mart 2024 tarihinde Yenişehir Belediyesinin ev sahipliği yapacağı  Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor /First Lego League Explore Festivalinde  kullanacağımız tema setimizi Okul Müdürümüz Yusuf GÜLGEN ,Barbaros CHiLD ın takım koçu Seda SAYGI TEZCAN Ve Okul Aile Birliği Başkanımız Tuğba Öğredik  ‘e Yenişehir Belediye Başkanı Apdullah ÖZYİĞİT tarafından  öğrencilerimize başarılar dilekleriyle teslim edildi.

Ekm

Okulumuz Öğrencileri tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliği yapıldı.